Plenković i Božinović komentirali uhićenja

Vidio sam da su krenule istrage i u tom smjeru, odgovorio je tako ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na pitanje novinara o curenju podataka u novoj korupcijskoj aferi i navodima da je jedan od osumnjičenih, predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, saznao da mu se sprema uhićenje.

– Ja vam to ne mogu komentirati. Vidio sam da su krenule istrage i u tom smjeru. I HDZ-u i cijelom društvu bi štetilo da se afere, barem tamo gdje postoje sumnje ili osnovane sumnje, ne otkrivaju, rekao je Božinović.

– Naša neovisna pravosudna tijela, državno odvjetništvo, USKOK, PNUSKOK, policija, neovisno i samostalno rade svoj posao i nitko im ne govori što da rade, a što ne, rekao je premijer Andrej Plenković u Gospiću, komentirajući jučerašnja i današnja uhićenja.

– Policija i DORH rade neovisno, a ovakve stvari rade tajno. Ako je tajno onda to nije javno i za to ne zna ni predsjednik Vlade. Da smo znali da će se ovo jučer događati, mislite li da bi mi kao stranka stavili gospodina Barišića na listu 4 izborne jedinice? To je potvrda da su ovakve stvari neovisne, individualni slučajevi koji idu u proces i vidjet ćemo što će biti, rekao je. Dodao je da je korupcija fenomen koji postoji svugdje te da očekuje da će onaj za koga se dokaže da je kriv – i odgovarati.

‘HDZ nije imao nikakve utjecaje na tijekove’

Glavni tajnik i saborski zastupnik HDZ-a Krunoslav Katičić nazvao je neistinitima i zlonamjernima medijska nagađanja oko imenovanja u trgovačkim društvima, a prema kojima je do uhićenja direktora Janafa došlo jer HDZ ima novog kandidata, što tvrdi Domovinski pokret.

– HDZ nije imao nikakve utjecaje na tijekove, a izjave iz Domovinskog pokreta su neutemeljene i nemaju u nikakvog značaja za našu stranku, kazao je.

Podsjetimo, čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ustvrdio je jučer da je do uhićenja u Janafu došlo jer HDZ ima novog direktora Janafa pa je stari uhićen. Katičić kaže kako u trenutku kada je HDZ sastavljao liste za Sabor nije postojala nijedna indicija o koruptivnim radnjama, kao i da u trenutku stavljanja na listu Darka Puljašića nije postojao nikakav pravomoćni optužni prijedlog.(hrt)

Facebook Comments