Danas počinje suđenje Damiru Škari. Hoće li se žena koja ga optužuje za silovanje morati susresti s njim?

 

Danas je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici zakazan početak suđenja Damiru Škari, bivšem predsjedniku Autokluba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a kojeg tužiteljstvo tereti za spolno uznemiravanje i silovanje zaposlenice Autokluba Siget.

Seksualno zlostavljanje za koje je optužen dogodilo se, tvrdi se u optužnici, u ljeto prošle godine. Sada će Škaro dobiti priliku očitovati se još jednom o optužbama. Od početka ih negira i tvrdi da je samo želio pomoći svojoj nekadašnjoj zaposlenici jer je bila samohrana majka.

HAPŠENJE NAKON TELEVIZIJSKE EMISIJE
Nakon što je žrtva detalje Škarinog napada ispričala u emisiji Provjereno Nove TV policija ga je uhitila.

“Kad smo završili s poslom, napao me s leđa. Stavio mi je ruku u grudnjak. S jednom rukom doslovce je držao moje obje. Molila sam ga da prestane. On mi je govorio: ‘Ja ću raditi ono što ja želim. Silovat ću te’. Zario mi je ruku ispod haljine i gurnuo mi ju u gaće. Nije prestajao. Što sam se više odupirala, on je bio agresivniji. Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje. Nisam se mogla izvući, govorila sam mu da prestane”, ispričala je nekadašnja zaposlenica te nastavila:

“U nekom sam se trenutku iščupala iz njegovih ralja, ne znam kako, ali uspjela sam. Tada sam mu rekla da je naš poslovni odnos završen”, ispričala je žena u emisiji Provjereno koja je ekskluzivno objavila njenu ispovijest.

HOĆE LI SE NAPADAČ I ŽRTVA SUSRESTI U SUDNICI?
U istražnom zatvoru proveo je nešto manje od dva mjeseca, dok nisu ispitani svi svjedoci važni za rasvjetljavanje optužbi. Na slobodu je pušten 24. listopada prošle godine.

Telegram je prvi doznao da je i prije navodnog silovanja početkom kolovoza lani, Škaro navodno spolno uznemiravao svoju suradnicu. To se, tvrdi žrtva, dogodilo u lipnju ove godine, nedugo nakon što je žena došla raditi u AK Siget.

Za kaznena djela koja se Škari stavljaju na teret sud mu može izreći i do deset godina zatvora. Odvjetnica njegove žrtve Morana Rabar za 24sata je izjavila kako će tražiti da se zlostavljana žena i počinitelj ne susretnu u sudnici. (telegram.hr)

Facebook Comments