HRT opet briljira. Fulali su imena u aferi Janaf i samouvjereno objavili da je uhićen političar Renato Petek

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek maloprije je na Twitteru ukazao na pogrešku koju je HRT učinio javljajući o aferi Janaf. Petek je objavio i screenshot koji pokazuje kako su ga Vijesti HRT-a proglasile jednim od osumnjičenih u aferi o kojoj već nekoliko dana izvještavaju svi hrvatski medij. „Dragan Kovačević i Renato Petek te još devetorica okrivljenih u aferi Janaf“, napisao je HRT ispod kadra policajaca koji otvara vrata marice kako bi u nju strpao okrivljene.

Naravno, riječ je o zabuni, budući da zastupnik Petek nema veze antikorupcijskom akcijom Uskoka. Do pogreške je došlo zbog toga što je njegov prezimenjak prvookrivljeni u aferi u koju su umiješani gradonačelnici i saborski zastupnici dvije najveće političke stranke. Riječ je o Kreši Peteku, osnivaču i vlasniku tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa Kovačeviću i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

ZAHVALIO JE HRT-U
Renato Petek ne djeluje kao da se previše uzrujao zbog pogreške HRT. Ispravak vijesti koju je objavio na društvenim mrežama više je zabavan nego ljutit. „Imam košulju na pruge, nisam dobro spavao, no nisam uhićen niti osumnjičen u aferi Janaf! Krivi Petek! Hej HRT Vijesti“, poručio je zagrebački zastupnik.

Da ne bude nikakve zabune oko toga je li završio u marici, Renato Petek se i uslikao na slobodi. Objavio je fotografiju s papirom na kojem je isprintao heštegove „Nisam uhićen“, „Nisam optužen“, „Nisam u Remetincu“, „Slobodan sam“ i „Hvala HRT-u!“. Inače, HRT-ov video iz kojeg je Petek izvukao ovaj screenshot, u međuvremenu je nestao s Twittera gdje je objavljen prije par dana. Gospodinu Peteku su se s HRT-a i ispričali na Twitteru.(telegram.hr)

Facebook Comments