Požeškoj policiji dolijali preprodavači duhana

U višemjesečnoj akciji požeške policije uhićeno je 14 osoba, od toga 10 muških i četiri ženske osobe, a koje su se bavile nezakonitom preprodajom duhana. Jedan dio osoba iz te skupine bavilo je i preprodajom droge.

Rezultate akcije objavila je požeška policija na izvanrednoj konferenciji za medije na kojoj je istaknuto kako se radilo o složenom kriminalističkom istraživanju nad više počinitelja koji su prijavljeni za počinjenje većeg broja kaznenih djela i prekršaja.

  • Skupina je imala “glavu i rep”, a svaka uhićena osoba je imala svoju ulogu u organizaciji. Pregledan je veći broj obiteljskih kuća kao i vozila. Surađivali smo s područnim carinskim uredom Slavonski Brod i pri tome smo zaplijenili preko 6 tona duhana te preko 1,2 kg marihuane koja je bila prepakirana i namijenjena za preprodaju na našem području. Trošarinska šteta koja je nastala se odnosi samo na duhan koji smo zaplijenili te se procjenjuje na preko 4,8 milijuna kuna. U ovoj akciji sudjelovalo 100-tinjak policijskih službenika, rekao je načelnik PU Požeško-slavonske Željko Grgić, prenosi 034 portal.

Predviđene kazne za ovaka kaznena djela su od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. (hrt.hr)

Facebook Comments