Bačić: Mi mi u HDZ-u podržavamo osnivanje istražnog povjerenstva, ali…

“Mi u HDZ-u podržavamo osnivanje istražnog povjerenstva koje bi za cilj moglo utvrditi eventualne nepravilnosti nezakonitosti u radu državnih institucija. S druge strane moram reći da je malo čudno propitkivati u ovom trenutku rad USKOK-a ili DORH-a kad je provedena jedna akcija u kojoj su se provodili izvidi, a koji su rezultirali pokretanjem istrage o visokim državnim dužnosnicima koji su dolazili iz svih političkih stranka u Hrvatskoj”, kazao je HDZ-ov Branko Bačić u izjavi novinarima.

“Tako da me čudi i moram reći da bi bilo dobro da Grmoja pojasni njegovu izjavu kako je policija ili dio USKOK-a korumpirano”, kazao je.
Na pitanje hoće li i oni ići na sastanak odgovara da neće jer nisu pozvani, pa pojašnjava:

“Ta pitanja koja će postaviti oporba kroz odluku o osnivanju istražnog povjerenstva ne smiju ometati istragu, to je prva stvar. Druga stvar – ne može se temeljem Zakona o istražnim povjerenstvima osnovati povjerenstvo za pitanja za koja se vodi sudbeni postupak. Prema mojim saznanjima otvaranjem istrage i prije svega njenom pravomoćnošću koju otvara Županijski sud u Zagrebu počinje se voditi sudbeni postupak.”

Dodao je i sljedeće:

“Mi smo za rasvjetljavanje svih činjenica. HDZ se nikakvih afera ne boji. Dapače, mi smo zainteresirani da se svaka od tih afera do kraja rasvijetli”, kazao je.

“Na pitanje zašto mi nismo kao zainteresirana stana zatražili osnivanje povjerenstva, upravo zato što se u ovom trenutku za sve teme koje i nas interesiraju vodi postupak. Ne možemo mi tu u Saboru tražiti utvrđivanje činjenica oko nečega gdje se već vodi predmetni ili kazneni postupak na Županijskom sudu u Zagrebu”, dodao je.

“Ja uz sve moguće probleme kojima svjedočim dugi niz godina ja još uvijek svjedočim da je DORH i policija neovisna u provođenju aktivnosti. A posebno ta njihova neovisnost jest otkada je premijer Plenković preuzeo upravljanje Vladom i gdje na sve moguće načine omogućujemo neovisnost sudbene vlasti”, zaključio je.(N1)

Facebook Comments