Milanović opet žestoko o Plenkoviću: Neka mu netko da kocku šećera

Ponovio je da mu nije jasno zašto se nije odmah uhitilo šefa velike državne korporacije koji je primao mito, nego se još 10 mjeseci istraživalo, a i sad imamo samo indicije. ‘Premijeru još jedan pozdrav, vidim da se igra riječima, priča o bjesnoći, to je sigurno cijeli dan smišljao. Na onom haklu na Jarunu mu je pao šećer, pa nek’ mu netko da kocku šećera’, poručio je.

Kazao je i da misli da nije bio u Kovačevićevu klubu za vrijeme lockdowna. A kad je bio, nije ostavljao mobitel.

‘Pitajte Plenkovića što je radio za vrijeme lockdowna. Bio samo doma i molio očenaše svaki dan? Naravno da smo se družili, ali s ograničenim brojem ljudi. To da sam morao ostaviti službeni mobitel naprosto nije točno. Otkud ideja da bih uopće poslušao nekoga da ostavim službeni mobitel. Pa ne bih to učinio ni u Bijeloj kući, a ne u klubu’, rekao je Milanović, pa se našalio pitanjem o lockdownu.

‘Gdje si bio u vrijeme lockdowna? Gdje si bio, tata, u vrijeme revolucije? Bio sam doma 99 posto vremena. A ako sam se morao naći s nekim, jesam li to mogao napraviti u Uredu predsjednika?’ upitao je Milanović.

Ne smatra da državu vode policajci s bubama, nego premijer, i zato mora znati kad se provodi istraga protiv nekoga tko vodi važnu državnu tvrtku.’Gdje piše da premijer ne smije znati’, rekao je predsjednik Zoran Milanović. Predsjednik smatra da mora i treba znati da se provodi istraga, ali se ne smije miješati i to je po njemu poštivanje neovisnosti rada Državnog odvjetništva i USKOK-a.

‘Premijer mora znati. Mi sad imamo premijera koji ne zna ništa. Apsurdno je to da ne zna. Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa’, kazao je predsjednik.

Ono što je rekao Ostojić u naravi nije točno. ‘Bolje mu je da šuti. Znao sam kao premijer sve važno. Informirao me o najvažnijim stvarima. Da se o nekim osobama vodi postupak, znao sam. Morate vjerovati premijeru. Morate mu vjerovati’, kazao je Milanović.

Istaknuo je da je laž da je ukinuo sigurnosne provjere. Odbio je da se kandidati za njegove ministre provjeravaju u SOA-i jer on preuzima odgovornost za njih i vodi vladu. No one na nižim i srednjim razinama, koji nisu izabrani, treba provjeravati.

Odbio je mogućnost da on može vršiti pritisak na sud. ‘Mogu vršiti samo pritisak na zdrav razum’, kazao je.

Još uvijek vjeruje da nije sve točno ovo što izlazi o Draganu Kovačeviću svaki dan u medijima iz nepoznatog izvora. Također smatra da će Janaf zbog cijele priče imati financijsku štetu.(Tportal)

Facebook Comments