Zagrebačka policija pronašla gotovo 45 kilograma droge

Službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 30-godišnjakom za koje se sumnja da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je PU zagrebačka.

Naime, sumnja se da je 43-godišnjak, suprotno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način 25. rujna 2020. na području Bosne i Hercegovine nabavio veću količinu marihuane te je sakrio u posebno preuređene prostore unutrašnjosti svog vozila marke Nissan, a s ciljem da drogu prokrijumčari na područje Zagreba radi daljnje prodaje osumnjičenom 30-godišnjaku.

Obavljenom pretragom njegova automobila na području Peščenice policijski su službenici pronašli 34 plastična paketa s ukupno 36.374 grama marihuane.

Također, sumnja se da je 30-godišnjak, s ciljem preprodaje, na za sada neutvrđeni način nabavljao veću količinu marihuane, hašiša i kokaina, koje je zatim sakrivao, prešao, dodavao punila za povećanje mase, prepakiravao i vagao u kući na području Maksimira, nakon čega je tako pripremljenu drogu prodavao.

Pretragom kuće policijski su službenici pronašli ukupno 8.385 grama marihuane pakirane u 24 paketa, 116,85 grama hašiša, 10,57 grama kokaina, 13.463 grama različitih punila za povećanje mase, pakiranih u pet plastičnih omota i jedan plastični paket, uređaj za vakuumiranje, dvije digitalne vage, hidrauličnu prešu te veći iznos novca za koji se pretpostavlja da je pribavljen preprodajom droge.

U pretrazi je pronađen i jedan pištolj s pripadajućim spremnikom te osam komada streljiva, te će protiv 30-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. st. 4. i čl. 30. st. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana biti podnesen optužni prijedlog.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena je prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.(hrt)

Facebook Comments