U SDP-u konačno prebrojali sve glasove, ali još se ne zna tko sve ulazi u Predsjedništvo stranke


Rezultati za Predsjedništvo nisu potpuni i neće biti objavljeni do konačnih rezultata ponovljenih izbora

Središnja izborna komisija SDP-a u ponedjeljak je utvrdila rezultate za izbor tijela SDP-a, a koji su objavljeni na službenim internetskim stranicama stranke.

Članovi s pravom glasa sukladno Statutu po prvi su put birali predsjednika, 17 članova Predsjedništva i 103 člana Glavnog odbora po principu “jedan član, jedan glas” prema novim pravilima, kojima se u stranačka tijela uveo potpuni rodni paritet.

Od 11.585 članova s pravom glasa, na izbore je izašlo njih 8.701, odnosno 75 posto, javljaju iz SDP-a.
Prema konačnim rezultatima za predsjednika stranke, Peđa Grbin dobio je 3.573 glasa, odnosno 41,23 posto, dok je drugoplasirani Željko Kolar osvojio 2.212 glasova, tj. 25,53 posto. Ranko Ostojić dobio je 1.511 glasova, što je 17,44 posto, Mirela Ahmetović 1.286 ili 14,84 posto, a Marino Percan 50 glasova, odnosno 0,58 posto.
U drugi krug izbora za predsjednika SDP-a tako idu Peđa Grbin i Željko Kolar.

Zbog nepravilnosti koje su mogle bitno utjecati na izborni rezultat, izbori za Predsjedništvo i Glavni odbor bit će ponovljeni u Gračacu, Garčinu i Vukovaru u subotu 3. listopada, kada će se održati i drugi krug izbora za predsjednika stranke.

Rezultati za Predsjedništvo stoga nisu potpuni i neće biti objavljeni do konačnih rezultata ponovljenih izbora.

Kandidati s najvećim brojem glasova na koje ponavljanje izbora neće bitno utjecati, a koji su samim time izabrani i za potpredsjednike stranke su: Biljana Borzan (5.463), Sabina Glasovac (4.688), Ranko Ostojić (4.504) i Siniša Hajdaš Dončić (4.338). (jutarnji.hr)

Facebook Comments