Milanović se sjetio kada je točno bio u Klubu, usput je žestoko napao Orešković i Puljak!


‘Ja ne mogu ministra i premijera privesti i uopće ga dobiti da razgovara sa mnom da ga natjeram da prizna‘, kaže predsjednik

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara povodom Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja. Nakon sjednice dao je izjavu novinarima, ponovno komentiravši istragu u slučaju Janaf i druženja u Kovačevićevom klubu.

  • Mi smo tamo otišli dva dana nakon potresa. Ministri su tamo dolazili zna se u kakvom kontekstu, zna se u kakvom kontekstu ja… Ondje sam davno bio, samo jednom otkako sam na fuknciji predsjednika. No nemojmo biti ometači. Svatko može biti izvrgnut pitanjima, pa i ja, dapače, rekao je Milanović.

Smatra da je tema kluba potpuno nebitna i poziva da se ne zatire ono što je ozbiljan skandal.

  • Premijer je morao znati o istrazi i znao je. Ajmo se koncentrirati na bitno, ja nisam nikakav provokator. Naravno da premijer i ministar unutarnjih poslova znaju za takve stvari, rekao je predsjednik.

Daliju Orešković i Marijanu Puljak koje su danas u Slovenskoj 9 objesile tablu s natpisom ‘Ured predsjednika RH’ nazvao je samodopadnim i zavidnim osobama.

  • Sabor će poželjeti Pernara i vidjeti kakve su sve samodopadne galamdžije došle u Sabor, rekao je Milanović.

Tvrdi da SOA ništa o istrazi u aferi Janaf nije znala te dodaje da je o tome govorio i Dragan Lozančić, bivši ravnatelj SOA-e.

  • Kako su u SOA-i to mogli znati? Jedino da imaju gataru, koja će reći ovaj čovjek – vidim putovanje i za tri mjeseca će biti pod istragom, rekao je Milanović.
  • No, ozbiljan je problem ako premijer nije znao. On predstavlja vrh vlasti, rekao je Milanović.
  • Ovo su teme o kojima se mora govoriti. Ja ne mogu ministra i premijera privesti i uopće ga dobiti da razgovara sa mnom da ga natjeram da prizna. Bez obzira na to jesu li izbori i hoću li se kandidirati za drugi mandat, iza mene mora ostati nešto što valja, kaže Milanović.

Smatra da je premijer morao znati i za istragu Josipe Rimac.

  • Naravno da je morao znati da istaknuta državna tajnica krade novac. Pa ne može to premijer ne znati. Ugledajmo se na one koje stalno pozivamo za primjer, posebno njihovo sjajno pravosuđe, kako oni to rade. To je iskustvo koje se gradi godinama, a kod nas se ljudi ponašaju kao da su jučer iz torbe ispali, rekao je Milanović.
  • Nešto, neću reći da smrdi, ali nije dobro i tako ne smije ići dalje, istaknuo je Milanović. (jutarnji.hr)
Facebook Comments