Moskva produljila školske praznike zbog koronavirusa

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin rekao je u utorak da će Moskva produljiti listopadske školske praznike na dva tjedna, u sklopu mjera zaustavljanja širenja koronavirusa.
Mjera slijedi prošlotjednu Sobjaninovu preporuku da svi sa zdravstvenim problemima i oni stariji od 65 godina ostanu kod kuće. Sobjanin je u utorak rekao da učenici neće ići u školu između 5. i 18. listopada te pozvao roditelje neka osiguraju da njihova djeca ostanu kod kuće za vrijeme tog razdoblja.

  • Danas na djecu otpada značajan udio zaraženih, a često nemaju simptoma. Kad dođu kući, lako mogu prenijeti virus odraslima i starijim članovima koji će se mnogo teže razboljeti, napisao je Sobjanin na svojoj internetskoj stranici.

Izvori su prošli tjedan rekli Reutersu da su moskovske bolnice dobile upute da oslobode stotine kreveta za pacijente od Covida-19 kao odgovor na oštro povećanje broja slučajeva. Kremlj je prošli tjedan rekao kako ne planira nametnuti strogu karantenu unatoč sve većem broju novih slučajeva Covida-19.

Rusija je u utorak prijavila 8232 nova slučaja koronavirusa u posljednja 24 sata, te sada zemlja ima ukupno 1,167.805 slučajeva. Vlasti su rekle da je 160 ljudi umrlo, te je sada broj smrtnih slučajeva 20.545. Rusija je četvrta u svijetu po broju zaraženih. (hrt.hr)

Facebook Comments