Plenković: Nije bilo velikog curenja informacija u aferi JANAF

Premijer Andrej Plenković izjavio je novinarima u Rijeci da je od afere Janaf i curenja informacija u toj aferi, ozbiljnije bilo curenje informacija u aferi SMS te u slučaju Josipe Rimac.

– Ovdje je to bilo jako dobro organizirano od strane policije, odnosno USKOK-a i DORH-a, kazao je i dodao da ne zna odakle cure informacije.U vezi s izlaskom Josipe Rimac iz zatvora u Remetincu, Plenković je rekao da se ničega ne boji.

Informaciju o tomu da će ministar Tomislav Ćorić biti smijenjen nije potvrdio, nego je kazao da mu je to “prva vijest”.

O dvostrukim kriterijima za izbacivanje iz HDZ-a osumnjičenih u aferama, budući da je Josipa Rimac odmah izbačena, a Dražen Barišić ne, Plenković je odgovorio da su to bitno drugačije situacije.

Smatra i da slučaj Barišić u usporedbi sa slučajem Grgić, nisu isti. Kaže da se Grgiću stavlja na teret primanje mita, a da se Barišić tereti za zloporabu položaja i trgovanje utjecajem.

Barišić je stavio saborski mandat u mirovanje, dao ostavku na dužnost predsjednika županijske stranačke organizacije i prenio ovlasti gradonačelnika na jednog od svojih zamjenika, rekao je Plenković.(hrt)

Facebook Comments