“U mreži Prvog” o izmjenama Zakona o radu

Počeli su pregovori o izmjenama Zakonu o radu kojeg Vlada želi osuvremeniti i omogućiti veću konkurentnost gospodarstvu. Poslodavci traže bolju organizaciju rada na daljinu i veću fleksibilnost ugovora o radu na neodređeno, a sindikati poručuju da se ne smije olakšati otpuštanje zaposlenika.
Državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić kazao je u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” da aktualni Zakon o radu iz 2014. više ne odgovara sadašnjoj situaciji. Dodaje da se želi kroz izmjene zakona postići da gospodarstvo bude konkurentnije, ali i da se maksimalno zaštite radnička prava.

Govoreći o fleksibilizaciji rada na određeno kazao je da je Hrvatska prema nekim pokazateljima država s najviše ugovora na određeno vrijeme. To ne daje sigurnost radniku.

  • Kod nas ugovor na određenmo može trajati maksimalno tri godine, ali nije propisano koliko ugovora. Tako da to daje neku nesigurnost i radniku i poslodavcu.

Fleksibilizacijom ugovora na neodređeno želi se postići i da radnik ima veću odgovornost u radu, ali i da poslodavac zna da može imati najbolje radnike i da na njih može računati, kazao je i naglašava da se ne radi o lakšem otpuštanju radnika.

Savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore Marko Jurčić je kazao da u zbrinjavanju radnika tvrtka ima troškove kroz cijelu godinu. Zadržavanjem radnika, kako kaže, tvrtka gubi konkurentnost, dominaciju ako je ima, i na koncu može propasti.

  • Cilj je olakšati tvrtkama da brže reagiraju, kako bi opstale. Lakše je otpustiti 20% ljudi pa postići konkurentnost i nakon godinu dana ih vratiti sve, nego preuzeti sav trošak uz puno manje prihode i na kraju možda završiti s ugašenom tvrtkom. Nije stvar u tome samo je li radnik loš, nego je stvar u prilagodbi, u fleksibilnom pristupu cjelokupnom poslovanju. Fleksibilizacija osigurava dugoročno zadržavanje radnih mjesta i puno brži i lakši razvoj tvrtke, kaže Jurčić. (hrt.hr)
Facebook Comments