Ugostitelji zbog mjera najavili prosvjed, ‘kolege’ iz Kluba u Slovenskoj zovu da se pridruže

Za dva tjedna prosvjedovat ćemo u Zagrebu i nećemo posluživati goste, a ovaj tjedan to će napraviti ugostitelji u Dubrovniku, rekao je Marin Medak i pozvao ‘nadriugostiteljstvo u Slovenskoj 9’ da ni oni ne poslužuju goste
To je apsurd, te paušalne odluke koje se donose kao represivne, vuku korijene još od Staljina i ne mogu uroditi plodom. Uroditi plodom može samo edukacija i to edukacija osoblja, gostiju i ostalih. Skoro identičan efekt imaju pranje ruku i maske, ako 10 puta dnevno perete ruke, to ima jednak efekt kao maska. S odlukama se pretjeruje, rekao je za Dnevnik.hr Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja na najave da bi stožer mogao kafićima odrediti da stišaju glazbu kako bi se smanjilo širenje korona virusa.

Ugostitelji su zabrinuti i zbog dolaska zime i zatvaranja terasa kafića.

  • Kapaciteti će nam se smanjiti za 40 posto, a smanjit će se i unutarnji. Kad se zatvore terase promet će pasti još više, a već sada je pao za 47 posto – rekao je Medak koji kaže i da nisu svi jednaki jer zbog manjeg broja onih u kojima se mjere ne provode kako treba ispaštaju svi ostali. Najavio je i nove poteze.
  • Za dva tjedna prosvjedovat ćemo u Zagrebu i nećemo posluživati goste, a ovaj tjedan to će napraviti ugostitelji u Dubrovniku. Pozivamo i ovo nadriugostiteljstvo u Slovenskoj 9 da ni oni tih sat vremena ne poslužuju goste kako nećemo ni mi – rekao je. (24sata.hr)
Facebook Comments