Doznajemo: Tomašević kupio novi auto za 300.000 kuna da, kao, uštedi na servisu starog. Koji je usput ostavio

Manje od 10 mjeseci prije isteka drugog mandata, unatoč gospodarskoj krizi izazvanoj pandemijom Covida 19, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, odlučio se počastiti novim službenim automobilom. Porezne obveznike to će stajati oko 300.000 kuna, a točan iznos je nepoznat budući da je na upit koliko je plaćen novi automobil Škoda superb 2.0, odgovoreno prilično neodređeno. Automobil je kupljen na operativni leasing na 60 mjeseci s ratom od 3.158,83 kuna (s PDV-om), dok je plaćena akontacija s PDV-om iznosila 52.134,04 kuna, stoji u odgovoru na Telegramov upit.
Župan Tomašević kojemu se sudi zbog fizičkog nasrtanja na suprugu, u siječnju je nepravomoćno osuđen za nasilje u obitelji i tjelesne ozljede nanesene supruzi Mariji Tomašević, na kaznu zatvora od 10 mjeseci, s rokom kušnje od dvije godine. Zbog obiteljskog nasilja izbačen je iz HDZ-a, no to ga nije omelo da nastavi obnašati dužnost župana, niti mu je HDZ, koji u Županijskoj skupštini ima većinu (pobjednička koalicija s prošlih lokalnih izbora koju čine HDZ, HDSSB, HSLS i HSU ima 23 od 37 vijećničkih mjesta), pravio bilo kakve probleme u radu.

NELOGIČNO OBJAŠNJENJE
S obzirom na to da se na kupnju novog službenog automobila Tomašević odlučio pred lokalne izbore koji će se održati u svibnju sljedeće godine, vjerojatno računa na osvajanje još jednog mandata, jer zašto bi u suprotnom, svog nasljednika počastio novim vozilom.

Zanimljivo da županija, nakon što je nedavno kupljen novi službeni automobil za župana Tomaševića, nije prodala stari, također Škodu Superb, već ga je od leasing kuće otkupila za 55.400 kuna, ”s ciljem daljnjeg korištenja”, kako stoji u odgovoru Telegramu. Time potpuno u vodu pada objašnjenje poslano Telegramu kako je novi automobil nabavljen uštede radi, ”zbog starosti [ranijeg] vozila, prijeđene kilometraže, koja iznosi 317.460 kilometara te mogućih troškova rezervnih dijelova i popravaka”, pa je bilo isplativije kupiti novi.

AUTO ZA NOVE ZAPOSLENIKE
S obzirom na to da je stari automobil otkupljen za 55.400 kuna te i dalje ostaje u voznom parku Županije požeško-slavonske nejasno je kako će onda biti novca za njegove moguće troškove rezervnih dijelova i popravke. Vjerojatno su u Požeško slavonskoj županiji bili svjesni tog proturječja pa su u odgovoru napisali i nešto što ih nismo pitali.
”Potrebno je istaknuti te uzeti u obzir, kako su odlukom Vlade Republike Hrvatske od 1. siječnja ove godine, djelatnici nekadašnjeg Ureda državne uprave postali djelatnici županije te je županija dobila više od 200 novih poslova. Tako se, kroz nekoliko mjeseci nakon njihova prelaska, pokazala potreba za nabavkom još jednog vozila. Požeško-slavonska županija do sada je imala 39 zaposlenika, a koji su, sukladno potrebi i djelokrugu njihova rada, koristili službena vozila za službene potrebe, a nakon 1. siječnja, Županija ima 92 zaposlenika”, stoji u odgovoru Telegramu.

No, iz ureda župana Požeško-slavonske županije nije rečeno da je među bivšim zaposlenicima Ureda državne uprave, koji su početkom ove godine postali djelatnici županije, bio i jedan vozač službenog automobila, pa je vjerojatno kako je s njim stigao i bar jedan automobil.(Telegram.hr)

Facebook Comments