Grmoja: Istražno povjerenstvo ispitat će i utjecaj vlasti na Poreznu upravu

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja najavio je u četvrtak da će saborsko istražno povjerenstvo, koje u oporbi namjeravaju osnovati, osim utjecaja izvršne vlasti na DORH i policiju ispitati i utjecaj na Poreznu upravu.

  • Istražno povjerenstvo ispitivat će utjecaj izvršne vlasti na neovisne institucije, DORH, policiju, ali i Poreznu upravu. Dodali smo Poreznu upravu koja u pet godina nijednom nije istraživala Dragana Kovačevića, Dražena Barišića, nije se istraživao nesrazmjer njihove imovine, a očit je, kazao je Grmoja u Saboru.

U okviru povjerenstva, dodao je, žele ispitati i predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića te ministre, posebno izdvojivši ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

  • Ne može fokus biti samo na predsjedniku Hrvatske, već i na Vladi i Plenkoviću te ministrima, posebno ministru Ćoriću koji je jako upleten, svašta sam čuo, rekao je Grmoja.

Osvrnuo se i na medijske informacije da je HDZ-ov zastupnik Mato Čičak, koji je u Saboru zamijenio uhićenog velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića, navodno prenamijenio svoje poljoprivredno zemljište.

Korupcija je modus operandi HDZ-a

  • To pokazuje da je korupcija modus operandi HDZ-a. Ne mogu naći čovjeka i staviti ga u Sabor, a da nema problema s koruptivnim radnjama, istaknuo je Grmoja.

Ponovio je da je gotov nacrt odluke o osnivanju istražnog povjerenstava, da sada slijede razgovori s HDZ-om te da će tekst odluke biti predstavljen idućeg tjedna.

Komentirao je u sukob predsjednika Milanovića sa saborskim zastupnicama Dalijom Orešković (SIP) i Marijanom Puljak (Pametno), ocijenivši da je Milanović u svojim izjavama pretjerao, ali nije siguran je li riječ o seksizmu.

  • Smatram da je diskurs predsjednika neprimjeren njegovoj funkciji, neovisno o tome radi li se o ženskim ili muškim zastupnicima, ali isto tako mislim da je sam predsjednik kao meta promašena meta, zaključio je Grmoja. (hrt.hr)
Facebook Comments