Butković: Nemam informaciju da je protiv mene pokrenut postupak

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u petak da je u “klubu” uhićenog Dragana Kovačevića bio svega dva puta mimo lockdowna te da nema informaciju da je protiv njega postupak pokrenulo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Butković je jedan od trojice ministara koje je udruga Gong prijavila Povjerenstvu zbog “kršenja propisa o sukobu interesa uslijed boravka i druženja u ‘klubu’ bivšeg direktora Janafa”.

Sporno im je što Kovačevićev “klub” nije bio registriran za ugostiteljsku djelatnost, što su dužnosnici u klub odlazili za vrijeme lockdowna, a upozoravaju i na potencijalnu mogućnost neprimjerenog darivanja dužnosnika, što je zabranjeno zakonom.
“Nemam informaciju da je povjerenstvo pokrenulo postupak protiv mene, a ako je postupak pokrenut, nema problema, dat ću sve odgovore onako kako je bilo”, rekao je Butković novinarima nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Ustvrdio je kako je u tom prostoru bio dva puta u slobodno vrijeme, a to nije bilo u vrijeme lockdowna. Ponovio je i da nije ostavio mobitel na ulazu u klub.

“Ništa tamo nisam vidio što bi bilo nenormalno i nemoralno, jer da sam vidio vjerojatno bih odmah otišao od tamo”, kazao je Butković.

Gong je, uz Butkovića, Povjerenstvu prijavio i ministre TomislavaĆorića i Josipa Aladrovića. (N1)

Facebook Comments