Popovača je novo žarište, danas imaju 45 novih. Sve je više zaraženih sa zabave na kojoj je bio i šef stožera

Vjerojatno su zaraženi na predstavljanju knjige uz kulturno-umjetnički program.
USisačko-moslavačkoj županiji u protekla je 24 sata zabilježeno čak 59 novozaraženih koronavirusom, a njih 45 je s područja Popovače, gdje je proteklih dana zaraza buknula nakon predstavljanja knjige uz zabavni program.Kako je priopćeno u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, 58 je osoba s područja županije, a jedna osoba je s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Od 58 novooboljelih, 45 ih je s područja grada Popovače od čega najveći broj čine osobe iz naselja Gornja Jelenska, gdje je prošli tjedan održano predstavljanje knjige uz kulturno-umjetnički program.

NA SLAVLJU JE BIO I NAČELNIK STOŽERA
Toj je svečanosti bio nazočan i načelnik Županijskog stožera, HDZ-ovac Roman Rosavec, inače zamjenik sisačko-moslavačkog župana. Prve naznake da je Popovača novo žarište pojavile su se već jučer, kada su novinari Indexa nazvali Rosaveca. “Ha, gledajte, bolest se širi”, rekao im je te nije htio komentirati činjenicu da se na proslavi nitko nije držao zaštitnih mjera.

Pet novozaraženih osoba je s područja grada Kutine, četiri osobe su s područja grada Siska, a po jedna osoba s područja općine Dvor, općine Lekenik i s područja općine Topusko.(telegram.hr)

Facebook Comments