Liječnik: ‘Trump je dobro‘; Izvor CNN-a: ‘Stanje je zabrinjavajuće, sljedećih 48 sati je ključno‘


‘Predsjednik nema problema s disanjem, odlične je volje, nema potrebe za primanjem kisika‘

Liječnik Sean Conley u bolnici Walter Reed drži konferenciju za medije na kojoj objavljuje najnovije informacije o stanju Donalda Trumpa koji je prebačen u bolnicu nakon što mu je u petak potvrđena zaraza koronavirusom.

  • Predsjedniku je dobro. Iza mene su predstavnici predsjednikovog liječničkog tima – kazao je Conley te potom predstavio liječnike.
  • Predsjedniku se osjeća dobro. Iza mene su predstavnici predsjednikovog liječničkog tima – kazao je Conley te potom predstavio liječnike.
  • Kao što smo izvijestili jučer, preporučili smo da predsjednika dovedemo u bolnicu kako bi pratili njegovo stanje. Moj tim i ja smo zadovoljni napretkom stanja predsjednika – kazao je Conley.
  • Prima odgovarajuću njegu. Pratimo njegovo stanje, njegove funkcije srca i bubrega i sve je u redu. Predsjednik nema problema s disanjem, odlične je volje, nema potrebe za primanjem kisika. Rekao nam je da je danas spreman otići kući – kazao je liječnik Sean Dooley.

Prije 40 sati je predsjednik primio posebnu terapiju antitijelima, jučer navečer je primio prvu dozu Remdesivira i nastavit ćemo ga liječiti tim lijekom idućih peta dana – kazao je liječnik Garibaldi.

  • Nema vrućicu posljednja 24 sata. Optimistični smo – kazao je Conley.

Na upit novinara kada bi Trump mogao biti otpušten iz bolnice, liječnici nisu mogli dati odgovor te su kazali da Trump prema svemu neće morati primati kisik.

  • Nije primao kisik niti prethodnih dana. Niti ga prima sada – kazao je Conley.
  • Predsjednik prima svu nužnu njegu prema međunarodnim protokolima za Covid-19. Imao je vrućicu u četvrtak i petak ujutro, ali je sada više nema. Osjećao je umor i nije imao problema s disanjem – kazao je Conley.
  • On ima 74 godine, muškarac je i blago pretio, ali osim toga zdrav je. Kolesterol mu je u redu, nema problema s tlakom, aktivan je. Nije u skupini koja je kritična – kazao je Conley.

Na pitanje novinara kako se predsjednik zarazio, Conley je kazao da ne može govoriti o tome.

Na pitanje zašto Melania Trump nije prevezena u bolnicu, Conley je kazao da nema nikakve potrebe da bude hospitalizirana.

No, izvor koji je upoznat s predsjednikovim zdravljem CNN-u je kazao da su “predsjednikove vitalne funkcije tijekom protekla 24 sata zabrinjavajuće te da će sljedećih 48 sati biti ključni. Još nema jasnog puta prema oporavku”.(jutarnji.hr)

Facebook Comments