Emirates zatvorio ured na Tuđmanu, dao otkaze svim radnicima i otkazao sve letove za Zagreb 2021.

Zagrebačka zračna luka „Franjo Tuđman“ doživjela je novi poslovni udarac i to unaprijed, za sljedeću godinu. Aviokompanija Emirates nakon tri i pol godine rada zatvorila je svoj ured u Zagrebu te otkazala letove na liniji Dubai-Zagreb u 2021. godini, potvrđeno je Jutarnjem listu.

Emirates su prvo zbog pandemije koronavirusa otkazali sve letove za Zagreb do kraja godine, uključujući i ljetni period da bi sada isto učinili i za sljedeću godinu. To će biti veliki financijski udarac za zagrebački aerodrom s obzirom da su zrakoplovi B777-300ER tvrtke Emirates svakodnevno sljetali u Zagreb, a procjenjuje se da je direktna linija za Dubai godišnje privukla na zagrebački aerodrom nekoliko desetaka tisuća novih putnika te više stotina situća tona cargo prometa.

Emirates je samo je jedna od 13 svjetskih aviokompanija koja tijekom ljetnog reda letenja nije realizirala najavljene letove za Zagreb i prva koja je objavila da sljedeće godine neće sljetati na zagrebački aerodrom.

No, od danas će Zagreb biti povezan direktnim letovima s Kijevom. Naime, avion čarter tvrtka Windrose Airlines danas prvi put slijeće na zagrebački aerodrom i do daljnjega će povezivati glavne gradove Hrvatsle i Ukrajine.(jutarnji.hr)

Facebook Comments