U Francuskoj i Irskoj stanje s koronom postaje sve ozbiljnije


U Francuskoj je gotovo 17 tisuća novih slučajeva, Irska ima najveći dnevni rast još od karantene

Francuska je izvijestila o gotovo 17.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je oko 5000 više nego prethodnog dana, postavivši tako novi neslavni dnevni rekord, a i Irska bilježi eskalaciju infekcije, izvijestile su u subotu zdravstvene vlasti dviju zemalja.
Broj zaraženih u Francuskoj porastao je za 16.972 pa je dosad ukupno zabilježeno 606.625 slučajeva zaraze, priopćilo je ministarstvo zdravstva, dodajući da je to više od prošlotjednog rekorda koji je iznosio 16.096 novozaraženih u jednom danu. Broj umrlih povećao se za 49 pa su dosad u Francuskoj od posljedica covida-19 umrle 32.198 oboljelih.

I Irska bilježi “značajnu eskalaciju” slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je vršitelj dužnosti glavnoga epidemiologa, nakon što je zabilježen najveći dnevni broj smrtnih slučajeva od svibnja i treći najveći dnevni broj novozaraženih od početka pandemije.

NAJVEĆI DNEVNI RAST JOŠ OD KARANTENE
Poput većine europskih zemalja Irska bilježi stalni porast broja novozaraženih od kraja srpnja te u skladu sa situacijom pooštrava ograničenja. Ona uključuju zabranu konzumiranja hrane u restoranima i zabranu većine putovanja izvan glavnoga grada Dublina i u njega.

U subotu je ondje zabilježeno 613 novih slučajeva zaraze, što je najveći dnevni porast od kraja travnja kada je cijela zemlja bila u potpunoj karanteni. Od posljedica covida-19 umrlo je još deset osoba i ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom iznosi 1810.
Irska je u protekla dva tjedna prijavila nešto više od stotinu slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika, što je šesnaesta najviša stopa infekcije covidom-19 među 31 europskom državom, o čemu evidenciju vodi Europski centar za kontrolu bolesti. (telegram.hr)

Facebook Comments