Johnson: Povećanje broja zaraženih odgovara vladinim prognozama

Britanski premijer Boris Johnson rekao je u ponedjeljak da brzo povećanje broja zaraženih koronavirusom odgovara vladinim prognozama te da će idući tjedni biti ključni kako bi se vidjelo može li se lokalnim karantenama suzbiti virus.
– Učestalost zaraženih zaista u jednu ruku odgovara otprilike onome što smo očekivali, rekao je Johnson nakon što je Britanija u nedjelju prijavila rekordan broj zaraženih na dnevnoj osnovi od 22.961.

Zbog tehničkog kvara više od 15.000 rezultata testiranja nije bilo prebačeno u računalni sustav na vrijeme, uključujući bliske kontakte zaraženih.

– Da budemo iskreni, mislim da nešto niže brojke koje smo imali nisu zaista odražavale ono što smo očekivali u smislu širenja zaraze pa mislim da su te brojke realne, dodao je.

– Ključno je to što ćemo u idućih nekoliko dana, tjedana jasnije vidjeti počinju li djelovati neke od restrikcija koje smo uveli u smislu suzbijanja virusa, istaknuo je.

Na pitanje u vezi cjepiva, kazao je kako mu se čini da AstraZeneca mora biti na pragu otkrića, ali i naglasio da se cjepivo mora pravilno testirati.

– Jako naporno radimo da ga razvijemo. Još nismo to postigli, rekao je.(hrt)

Facebook Comments