Von der Leyen u samoizolaciji

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je da je u samoizolaciji nakon što je potvrđeno da je prošli tjedan bila na sastanku na kojem je jedan od sudionika bio zaražen koranovirusom.

  • Obaviještena sam da sam prošli utorak sudjelovala na sastanku na kojem je bila nazočna osoba za koju je jučer test pokazao da je pozitivna na covid-19. U skladu s pravilima koja su na snazi, ja sam u samoizolaciji do sutra ujutro. U četvrtak je test pokazao da sam negativna na covid-19, a danas sam ponovno testirana, objavila je Ursula von der Leyen.

Predsjednica Europske komisije prošli je tjedan, u ponedjeljak i utorak, bila u Lisabonu gdje je sudjelovala na niz sastanaka s portugalskim dužnosnicima.Taj posjet izazvao je dosta upita o opravdanosti putovanja u Portugal u vrijeme dok se pandemija ne smiruje.

Prošli je tjedan predsjednik Europskog vijeća Charles Michel bio u samoizolaciji, zbog čega je za tjedan dana pomaknut samit čelnika EU-a.

Do sada je već troje članova Komisije bilo u samoizolaciji jer su se našli u blizini zaraženih osoba – izvršni potpredsjednici Frans Timmermans i Valdis Dombrovskis i povjerenica za zdravstvo Stella Kyriakides. (hrt.hr)

Facebook Comments