Grbin: Bit ću predsjednik Kluba SDP-a u Saboru

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao da je Rajko Ostojić obavijestio Predsjedništvo SDP-a da stavlja svoj mandat u Saboru u mirovanje. Grbin je kazao da će svoje prijedloge priopćiti na sjednici Kluba zastupnika SDP-a. Grbin je naglasio da će on biti predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru.

– Prijedlog za mjesta u Klubu daje predsjednik stranke ili jedna trećina članova i članica Kluba, dodao je Grbin.

Naglasio je da je za svoje prijedloge dobio potporu predsjedništva stranke. Grbin je komentirao i slučaj Željka Sabe.

– Kolega Sabo zamolio nas je i dogovorili smo se da u jednom primjerenom roku, a to je za nekoliko tjedana do prve redovne sjednice Predsjedništva, razmisli i obavijesti nas što će učiniti. Mislim da je to kolegijalno, mi ćemo na Predsjedništvu odlučiti o daljnjim koracima, istaknuo je Grbin.

Dodao je da će razgovarati i s kolegom Vinkom Grgićem.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Rajko Ostojić danas uoči sjednice predsjedništva SDP-a obavijestio je članice i članove SDP-a da svoj mandat u Hrvatskom saboru stavlja u mirovanje do završetka lokalnih izbora 2021., te se posljedično s time povlači s mjesta potpredsjednika Hrvatskog sabora.

 

Rajko Ostojić u pismu koje je uputio članovima Predsjedništva SDP-a poručio je da predlaže da se za potpredsjednika/cu u Hrvatskom saboru imenuje osoba koja je bila kandidat za predsjednika SDP-a. Pozvao je i ostale kolege s dugogodišnjim radom u Saboru koji nemaju namjeru izlaziti na lokalne izbore 2021. da svoja mjesta ustupe kolegama s liste u svojoj izbornoj jedinici kako bi oni mogli dobiti priliku za što veću nacionalnu prepoznatljivost i vidljivost do lokalnih izbora.

Ahmetović: Spremna sam preuzeti Odbor za zdravstvo

Mirela Ahmetović kazala je da je sprema preuzeti Saborski odbor za zdravstvo u Hrvatskom saboru.

– Sprema sam učiniti sve što može pomoći SDP-u da stane na noge. Spremna sam učiniti sve da pomognemo hrvatskim građanima i SDP-u, dodala je.

Naglasila je da ne vjeruje da će se Rajko Ostojić i Peđa Grbin sukobiti.

– Znam da bi se javnost vrlo rado zabavljala takvim stvarima, ali mislim da je to vrijeme iza nas. Mislim da je kolega Rajko postupio ispravno, kazala je Ahmetović.
Bauk: Nadam se drugoj dužnosti

– Danas je vjerojatno moj zadnji dan na dužnosti predsjednika Kluba zastupnika. Nakon toga, nadam se na nekoj drugoj dužnosti, ali to ćemo vidjeti, poručio je Arsen Bauk.

Naglasio da ne očekuje burnu sjednicu. Bauk nije želio komentirati Željka Sabu.
“Nećemo o politikama”

– Danas je prvi operativni sastanak, dogovor za konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora i Predsjedništva. Sigurno je da će se početi ozbiljno raditi od prvog trenutka, izjavio je Ranko Ostojić, član Predsjedništva SDP-a uoči sjednice.
– Očekujem da danas SDP krene snažno u izgradnju novog, boljeg SDP-a sa stavom. SDP-a koji će prezentirati svoje politike, a ne unutrašnje sukobe. SDP-a koji će građani prepoznati kao rješenje za bolji život u Hrvatskoj, rekao je Željko Jovanović.

Dodao je da je večeras prva sjednica te se trebaju riješiti pitanja da SDP krene snažno. Rekao je da će SDP raspraviti i temu Želja Sabe, ali na tijelima stranke. Jovanović je istaknuo da je poznato kako je on gorljivi borac protiv korupcije.(hrt)

Facebook Comments