‘Maske postaju obavezne u svim zatvorenim prostorima! Lockdown? Nikad ne reci nikad‘


Beroš i Capak najavili su češće i strože kontrole odluka koje donosi Stožer

Nakon sastanka u Banskim dvorima izjave za medije dali su Vili Beroš i Krunoslav Capak.

  • Slijedi sastanak ekspertne skupine ministarstva zdravstva i stožera civilne zaštite u Zagrebu, rekao je Beroš i otkrio da se razgovaralo o ograničavanju javnih skupova i nošenju maski.
  • U zadnjih tjedan dana razgovaramo o uvođenju novih mjera. Sastali smo se s HBK-om, ugostiteljima… Uvodit ćemo obvezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima i u otvorenim prostorima gdje nije moguće držati distancu. Za sva okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi bit će određen limit. Razgovara se o češćim i strožim kontrolama odluka koje donosi Stožer, rekao je Capak i pojasnio da bi obveza nošenja maske trebala biti uvedena kroz nekoliko dana.
  • Napravit ćemo sve da ne dođe do karantene. Naravno, nikad ne reci nikad, ali sve ćemo napraviti da do lockdowna ne dođe, poručio je Capak.

Beroš je ponovio da je odgovorno ponašanje građana ključ uspjeha.

U ovim trenucima u tijeku je sastanak Nacionalnog stožera u Vladi zbog velikog porasta novozaraženih u posljednjih 24 sata. Kako doznajemo, tema razgovora su nove mjere….

U Hrvatskoj su u četvrtak zabilježena rekordna 542 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, te je broj aktivnih slučajeva 2206, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.
Među aktivnim slučajevima je 361 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 18.989 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 310 umrlo, ukupno su se oporavile 16.473 osobe od toga 165 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 10.908 osoba.

Do danas su ukupno testirane 344.533 osobe, od toga 5939 u posljednja 24 sata.

Dosadašnji rekord po broju novooboljelih osoba bio je 3. rujna kada je u Hrvatskoj zabilježeno 369 novih slučajeva koronavirusa. (jutarnji.hr)

Facebook Comments