BiH: 387 novozaraženih, 13 umrlih

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 387 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je manje nego dan ranije, ali je zato povećan broj umrlih jer je zabilježeno 13 takvih slučajeva dok ih je jučer bilo pet.

Kako su izvijestili entitetski zavodi za javno zdravstvo u protekla 24 sata u BiH je testirano nešto više od 2100 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 260 osoba iz Federacije BiH te 127 iz Republike Srpske.

I prema podacima od petka pojedinačno je najveći broj novozaraženih s područja Sarajevske županije gdje je zabilježeno 69 novih slučajeva te iz Banje Luke s 44 novozaražena.

Jučer je BiH zabilježila rekordna 453 slučaja, najviše od izbijanja epidemije u ožujku, no predstavnici zdravstvenih vlasti tvrde dao je stanje i dalje pod nadzorom jer je tzv. incidencija, odnosno tjedni broj novozaraženih na 100 tisuća stanovnika još uvijek ispod 50.

Za sada nema najava uvođenja dodatnih restriktivnih mjera u BiH no stanovništvu se neprekidno upućuju apeli da se pridržava već propisanih mjera te da izbjegava svako rizično ponašanje, posebice veća okupljanja.(hrt)

Facebook Comments