Hrvatska vojska postavlja šatore ispred KBC-a Zagreb

Budite odgovorni i nosite maske, poruka je poručnice Lenkić koja zajedno s 20 pripadnika HV-a sudjeluje u postavljanju šatora kod KBC-a Zagreb.

Kako bi pružili pomoć lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv koranavirusa SARS-CoV-2, pripadnici Zapovjedništva za potporu daju potporu Kliničkom bolničkom centru Zagreb (KBC Zagreb) postavljanjem triju grijanih šatora iz ekspedicijskog kampa.

Za potrebe ove zadaće Zapovjedništvo za potporu angažiralo je dvadeset pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom (dva tegljača, viljuškar i dva kombija). Šatori se postavljaju ispred KBC-a Zagreb za potrebe obavljanja trijažnih postupaka u vrijeme trajanja pandemije koranavirusne bolesti.

Zapovjednica Satnije poručnica Barbara Lenkić podsjetila je kako je Hrvatska vojska, osim Kliničkog bolničkog centra Zagreb, dosad postavila vojne šatore ispred nekoliko zagrebačkih bolnica – Kliničke bolnice Dubrava, Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” te Opće bolnice Šibenik, Opće bolnice Zadar i Kliničkog bolničkog centra Split. Građanima je poručila da budu odgovorni i nose maske.

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potporu zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima preko provođenja ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija. (hrt)

Facebook Comments