Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja

Iz kalašnjikova pucao na policajca na Markovom trgu pa izvršio samoubojstvo na Jabukovcu

Kako javljaju novinari N1, ranjeni policajac je stabilno. U napadu je zadobio četiri prostrijelne rane: dvije u području ruku te dvije u području trupa. Hitno je prebačen u bolnicu i stanje mu je, zasad, stabilno.

Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja, objavila je policija.
Glasnogovornik Vlade Marko Milić javlja da je policajac koji je upucan pred zgradom Vlade bio pripadnik osiguranja.
U trenutku napada premijer Andrej Plenković nije bio u zgradi Vlade.

Kako su novinaru Jutarnjeg lista Marinu Deškoviću ispričali očevici napada na Markovom trgu, počinitelj je sa sjeverne strane crkve svetog Marka došao do zgrade Vlade, izvadio kalašnjikov i zapucao rafal prema ulaznim vratima Banskih dvora. U toj je pucnjavi pogođen i teško ranjen policajac koji je bio na ulazu u zgradu Vlade.

Nakon prvog rafala, napadač se okrenuo na drugu stranu i ispalio rafal na zgradu Sabora i zatim pobjegao. Teško ranjenog policajca su kolege odnijeli do obližnje Freudenreichove ulice i nazvali Hitnu pomoć. Ranjeni policajac ima čak tri prostrijelne rane i teško je ranjen. (jutarnji.hr)

Facebook Comments