Trump se vratio u predizbornu kampanju, osjeća se “moćnim” nakon oporavka od bolesti COVID-19

Predsjednik Donald Trump vratio se u predizbornu kampanju skupom na Floridi, prvim nakon što je objavljeno da je obolio od bolesti COVID-19. Na otvorenom se pojavio ne noseći zaštitnu masku i hvaleći svoje poteze u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom.
Dolazeći na skup u zračnoj luci Sanford, Trump je bacao maske okupljenima i ponavljao kako se oporavio od bolesti COVID-19.

  • Ja sam kroz to prošao. Kažu da sam imun. Osjećam se moćnim, rekao je Donald Trump tisućama pristaša koji su stajali rame uz rame, većinom ne noseći zaštitne maske.
  • Svima ću vam dati veliki poljubac, rekao je Trump.

Trumpovim povratkom u kampanju počela su posljednja tri tjedna prije izbora 3. studenoga. Najnovije ankete pokazuju njegov sve veći zaostatak za protukandidatom, demokratom Joeom Bidenom, u državama koje bi mogle donijeti prevagu na izborima.

Prvi skup planiran za ovaj tjedan pokazao je da Trump nije promijenio pristup kampanji otkako se zarazio virusom.

  • Želite li tamo ići, idite, rekao je okupljenima.

Kritičari su optuživali Trumpa da ne potiče okupljene na skupovima, pa čak ni osoblje Bijele kuće, na nošenje zaštitne maske i poštovanje mjera socijalnoga distanciranja.

Najmanje 11 Trumpovih bliskih suradnika bilo je pozitivno na koronavirus, kojim se u SAD-u zarazilo oko 7,8 milijuna ljudi i od kojega ih je umrlo više od 214 tisuća, dok su milijuni ostali bez posla.

Trump pokušava promijeniti dinamiku predizborne utrke, za koju ankete provedene na nacionalnoj razini te u nekoliko država pokazuju da je gubi u odnosu na Bidena. Američki predsjednik mjesecima nastoji skrenuti pozornost javnosti s virusa i svoga pristupa pandemiji. (hrt.hr)

Facebook Comments