BBC: London prelazi na visoki stupanj upozorenja od Covida, nema više druženja

Milijuni stanovnika Londona suočit će se od subote sa strožim restrikcijama zbog ubrzanog širenja zaraze koronavirusom. Konkretno, britanska metropola prelazi sa sistema ‘Tier 1’ na ‘Tier 2’, što između ostalog znači da se građani ne smiju sastajati ni s kim izvan svojih domova, niti podržavati okupljanja u zatvorenom.
Boris Johnson upoznao je u ponedjeljak zastupnike s novim, trostupanjskim sustavom upozoravanja koji će odrediti koje će se mjere primjenjivati u raznim dijelovima Engleske zbog epidemije novog koronavirusa.

Novi sustav uvodi tri stupnja upozoravanja, “srednji”, “visoki” i “veoma visoki”, ovisno o širenju virusa, što će odrediti mjere koje će se lokalno primjenjivati.”U ovom presudnom trenutku iznimno je važno da svatko postupa u skladu s jasnim smjernicama koje smo dali kako bi smo pomogli u suzbijanju širenja virusa”, rekao je glasnogovornik Downing Streeta.

Ujedinjeno Kraljevstvo, najteže pogođena europska zemlja, prijavilo je više od 42.800 umrlih a samo u nedjelju gotovo 13.000 novozaraženih.(Tportal)

Facebook Comments