Grbinov poziv premijeru na okupljanje

  • Pozivam predsjednika Vlade da kao što je na početku COVID krize okupio sve političke stranke u Saboru i krenuo s njima razgovarati oko rješenja, to učini ponovo. Pred nama je rebalans proračuna za 2020. godinu, moramo pripremiti proračun za 2021. godinu i sada je vrijeme za razgovor o tome, poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.
  • Dosta je naših trzavica, vrijeme je da počnemo raditi. Hrvatska je u gospodarskoj i zdravstvenoj krizi i vrijeme je da se SDP kao ozbiljna stranka uključi. Situacija kada imamo sedam puta više novozaraženih nego u vrijeme ‘lockdowna’ je vrijeme kada se sve političke opcije trebaju skupiti i početi ozbiljno raditi, poručio je Grbin.
    Grbin je izjavu novinarima dao nakon sastanka Kluba zastupnika SDP-a na kojemu je izabrano novo vodstvo Kluba. Za predsjednika je jednoglasno izabran Grbin, a Mirela Ahmetović, Arsen Bauk, Sabina Glasovac i Siniša Hajdaš Dončić su potpredsjednici.

Za potpredsjednicu Hrvatskog sabora Klub SDP-a je predložio Sabinu Glasovac. Arsen Bauk je predložen za poziciju u Državnom sudbenom vijeću, dodao je Grbin. Što se tiče ostalih mjesta u Klubu dogovoreno je da će se s vodstvom stranke i Predsjedništvom provesti dodatne konzultacije.

Podsjetimo, dio SDP-ovih zastupnika pobunio se protiv odluke Peđe Grbina o smjenama na čelu saborskih odbora. Kadrovsku križaljku novog predsjednika stranke njegovi su kolege zastupnici ranije – odbili. Na vidjelo su isplivali stari problemi najveće oporbene stranke. (hrt.hr)

Facebook Comments