Ovako sami poštuju mjere: Šef osječkih ljekarni i član stožera održao domjenak u svom uredu. Jedan gost imao je koronu

Uuredu ravnatelja Ljekarni Srce, Ante Barukčića, u ulici Lorenza Jägera u središtu Osijeka, u ponedjeljak je održan privatni domjenak na kojem je, prema izvorima bliskim toj ustanovi, bilo čak 16 osoba. Jedna djelatnica iz uprave, referentica u računovodstvu, kolege je htjela počastiti zbog sklapanja braka, pa se u uredu ravnatelja, jelo, pilo i pušilo. Jedan od sudionika domjenka, M. P. (podaci poznati redakciji) požalio se kako se ne osjeća dobro, te da misli kako ima vrućicu. U srijedu mu je potvrđen pozitivan nalaz na Covid 19.“Da točno je da je u mom uredu održan doručak, jer je jedna naša djelatnica željela počastiti kolege”, kaže za Telegram Anto Barukčić. “Točno je također da je u srijedu potvrđen Covid jednom našem djelatniku. On se, također, nalazio na toj maloj proslavi, no ondje se nije dugo zadržavao. Uzeo je hranu i otišao u svoj ured.”

Na upit Telegrama je li točno da se na domjenku taj zaposlenik Ljekarni Srce žalio kako se ne osjeća dobro i da pretpostavlja kako ima povišenu tjelesnu temperaturu, Barukčić je odgovorio potvrdno. “Izmjerio je temperaturu i nakon toga smo ga uputili doma.”

RAVNATELJ JE U ŽUPANIJSKOM STOŽERU
Međutim, naši sugovornici tvrde da je M. P., inače voditelj informatike u Ljekarnama Srce, cijelo vrijeme bio na domjenku. “Ogorčene smo takvim ponašanjem uprave”, kaže za Telegram jedna od magistra koja radi na izdavanju lijekova. Mjesecima radimo u krajnje otežanim uvjetima, nosimo zaštitne maske i do sada smo uspjeli sačuvati prodor virusa u našu ustanovu. Sada je jedan nepromišljeni čin, domjenak u uredu ravnatelja, sve to upropastio.

Da sve bude još gore, Anto Barukčić član je Županijskog kriznog stožera koji vodi borbu protiv pandemije u Osječko-baranjskoj županiji. Pritom, Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je donio novi, stroži paket mjera, u kojem stoji i ona prema kojoj se, u slučaju da je u nekom zatvorenom prostoru nemoguće osigurati razmak od dva metra, svi koji se u njemu nalaze moraju nositi maske.“Do sada smo bili vrlo uspješni u borbi protiv pandemije”, kaže Barukčić. “Svi naši djelatnici opskrbljeni su zaštitnim maskama i dezinficijensom. Obratio sam se epidemiološkoj službi da vidim kako ćemo sada postupiti”, rekao je za Telegram u srijedu navečer.

JUTROS SU SVI NA POSLU
Međutim, danas, u četvrtak izjutra, gotovo svi sudionici domjenka pojavili su se na svojim radnim mjestima. Za Ljekarnu Srce samoizolacija 16 osoba, članova uprave, bila bi prava katastrofa s obzirom na to da ta zdravstvena ustanova, u vlasništvu Osječko-baranjske županije, u svom sastavu ima čak 31 ljekarnu i oko 130 zaposlenih.Zaista je nevjerojatno da je ravnatelj Ljekarni Srce, usred razbuktale pandemije Covida 19, dopustio da se u njegovu uredu, velične 20-ak četvornih metara, skupi 16 ljudi, te da ondje duže vrijeme, bez socijalne distance i dakako bez nošenja maski, sjedi, jede, pije, pa čak i puši, kako tvrde Telegramovi sugovornici, bliski Ljekarnama Srce.

I naravno, sve to čini još gorim činjenica da je ravnatelj Ljekarni Srce, inače pravnik po struci, član Kriznog stožera koji upravlja mjerama borbe protiv Covida, a sâm, u svojoj ustanovi, ne poštuje odluke kojima se nastoji obuzdati pandemija. Inače, kao što je poznato, nacionalni Stožer, propisao je obvezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, što uključuje i urede i druge radne prostorije. (telegram.hr)

Facebook Comments