Zlata Hrvoj-Šipek, njen zamjenik i ravnateljica USKOK-a moraju u samoizolaciju

Prema uputi nadležnog epidemiologa, a nakon epidemiološkog izvida vezano za prisutnost troje državnodvjetničkih dužnosnika i raspored sjedenja u dvorani u Hrvatskom saboru u kojoj je održana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek, zamjenik glavne državne odvjetnice Darko Klier i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić će biti u samoizolaciji do 28. listopada 2020.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek će veći dio svojih poslova obavljati od kuće koristeći sredstva elektroničke komunikacije, izvijestili su iz Državnog odvjetništva.

Napominju kako rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske ima prvog zamjenika i još 24 zamjenika.

Rad Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta također nije i neće biti doveden u pitanje, dodaju. Podsjetimo, u srijedu je u Hrvatskom saboru održana zatvorena sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Trajala je dva sata. Sudionik, saborski zastupnik Franko Vidović je pozitivan na koronavirus pa se čekala odluka nadležnih epidemiologa o eventualnoj samoizolaciji.

Na sjednici je bila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac i šef SOA-e Daniel Markić.

Odlukom nadležnih epidemiologa, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i šef kriminalističke policije Antonio Gerovac nisu morali u samoizolaciju.(N1)

Facebook Comments