Hrvatska UV C tehnologija protiv koronavirusa

U tek otvorenom Centru novih tehnologija Trokut u Šibeniku pomalo se popunjavaju kapaciteti. Uselila se nova tvrtka koju su osnovali domaći mali poduzetnici. Pronašli su zajedničku nišu oko prodaje i korištenja moderne UV-C tehnologije za dezinfekciju.
Nova UV C-tehnologija, u novom prostoru, okupila je troje različitih poduzetnika koji su se bavili tehnologijom energetike, elektrotehnikom i uslugama čišćenja prostora. Udružili su se da bi dali odgovor na novo-normalne probleme.

  • Ja se nadam da će tu biti još ljudi koji će imati neke nove tehnologije i da ćemo zajedno još pronaći neka rješenja koja nam mogu pomoći u teškoj situaciji. Kako mi kažemo – UVC tehnologija za novo normalno. Jer, na žalost je tu, kaže partnerica u UV ready tvrtki Ornela Šupe.
  • Djelovanje UV svjetlosti – ona djeluje na bakterije i viruse, uništava u njima RNA strukturu i tako ih sprječava da se razmnožavaju. Najčešće je ciklus 1 sat, po prostoru. U tom satu se unište sve bakterije i virusi uključujući Covid, dodaje partner u UV ready tvrtki Martin Krstić.

U Trokut su došli iz Poduzetničkog inkubatora, odakle i dalje stiže i potpora. Jer je svaki “startup” dobrodošao i vrlo težak. Nije baš jednostavno niti dobiti jednu starup tvrtku koja ima dobar poslovni plan koji ima perspektivu za buduće poslovanje, kaže direktor poduzetničke zone PODI Jakov Terzanović.

  • Centri poput trokuta zbližavanjem različitih poduzetnika, kao što je slučaj za UV ready, gdje su tri poduzetnika svoju specijalnost spojila – nešto je što je sada potrebno i aktualno na tržištu, dodaje direktorica Centra novih tehnologija Trokut u Šibeniku Diana Mudrinić.

I ovim putem Trokut poziva poduzenike da im se pridruže u razvoju ili implementaciji novih ideja i tehnologija budućnosti. (hrt.hr)

Facebook Comments