Plenković i Aladrović predstavljaju nove mjere za gospodarstvo

Premijer Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović predstavit će na konferenciji za novinare u Banskim dvorima nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta radi krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Mjere bi trebale vrijediti od 1. listopada do kraja godine, kazao je Plenković odgovarajući jučer na pitanje novinara o prestanku moratorija na ovrhe uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća HDZ-a.
Mi smo pokazali koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta za naše sugrađane i zaposlenike u privatnom sektoru. Vlada je učinila sve da naši građani dobivaju plaće. Uspjeli smo i da turistička sezona bude solidna, i pritom zadržali optimistične trendove kreditnog rejtinga i pogleda prema eurozoni, kazao je Plenković.

Ako okolnosti budu drukčije, ne znači da nećemo promisliti i o drugim načinima. Poruka je jasna: obveze koje preuzimamo moramo ispunjavati, a postoje zaštićeni računi na kojima će biti tri četvrtine primanja. Treba realno gledati na ovu situaciju, zaključio je Plenković. (hrt.hr)

Facebook Comments