U BiH u utorak novi rekord: 718 novozaraženih, 20 umrlih

U Bosni i Hercegovini u utorak je oboren rekord po broju novozaraženih i umrlih u jednom danu jer je potvrđeno još 718 slučajeva zaraze koronavirusom, a čak 20 zaraženih osoba je preminulo.
Nakon testiranja malo više od 2600 uzoraka zaraza je potvrđena kod 473 osobe iz Federacije BiH te kod 245 iz Republike Srpske. U Federaciji BiH prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva, a u RS četiri. U Sarajevu je u protekla 24 sata registrirano 135 novozaraženih, u Mostaru 57 a u Banjoj Luci 83.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković potvrdio je na konferenciji za novinare kako su u tom entitetu zabrinuti stalnim povećanjem broja zaraženih pa planiraju uvođenje dodatnih mjera ograničenja.

– Zbog pogoršanja stanja pripremamo set novih epidemioloških mjera, kazao je Zeljković.

Nove bi mjere mogle podrazumijevati obvezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenom prostoru, a takva uputa od prošlog je tjedna na snazi samo u drugom entitetu, odnosno u Sarajevskoj županiji.

Iz Federacije BiH za sada nema naznaka uvođenja dodatnih ograničenja, a vlasti pozivaju stanovništvo da se pridržava onih postojećih koje su različite od jedne do druge županije. Od pojave epidemije u ožujku u BiH je do sada zaraza potvrđena kod malo više od 35 tisuća osoba, preminulo je 1017 zaraženih. (hrt)

Facebook Comments