Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U Mostaru broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika tri puta veći nego u Hrvatskoj

Bolnica mostar

Broj novozaraženih koronavirusom u gradu Mostaru na 100.000 stanovnika u posljednja dva tjedna je skoro tri puta veći nego broj oboljelih u Hrvatskoj ili čak skoro 13 puta veći od Njemačke, što prijeti potpunim urušavanjem zdravstvenog sustava. Kako je izvijestio Dom zdravlja u Mostaru,  incidencija u ovome gradu, broj novooboljelih od covida-19 u 14 dana te pozitivnih PCR testova, pokazuje da je bilo 554,99 oboljelih na 100.000 stanovnika.

Istodobno u cijeloj Hrvatskoj u promatranome razdoblju broj novooboljelih je bio 193,8, što je skoro tri puta manje u odnosu na Mostar. Njemačka je u tome razdoblju imala 40 zaraženih na 100.000 stanovnika, što je skoro 14 puta manje u odnosu na grad Mostar.

– Iz navedenih podataka je evidentno da je transmisija u zajednici izvan nadzora te ukoliko se nastavi ovakav trend prijeti ozbiljna opasnost od urušavanja zdravstvenog sustava, upozoravaju iz Doma zdravlja Mostar.

Pri tome su pojasnili kako je u posljednja dva tjedna čak 30 djece školske dobi bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2.

U posljednja 24 sata testiranjem je u u Hercegovačko-neretvanskoj županiji utvrđeno je 185 novozaraženih, preminule su dvije osobe koje su bile u covid bolnici. U istome razdoblju hospitalizirano je 13, a otpuštena su dva pacijenta.

Posljednje objavljeno

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u i SDP-u blagi pad podrške, Domovinski pokret ispred Mosta! Plenković i Milanović na vrhu i pozitivaca i negativaca

OgPortal

Osnovno obrazovanje odraslih

OgPortal

U Slunju obustavljen projekt na Rastokama, gradonačelnik Katić o izvođaču radova: Njihov posao je blamaža, i ono što je odrađeno loše je napravljeno

OgPortal

Ostavke zbog cijepljenja preko reda padaju i u mafijaškom gnijezdu Corleoneu

OgPortal

Opet problemi s Đakićevim sinom. Potukao se s djevojkama na benzinskoj, prijava na kraju odbačena

OgPortal

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal