Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Božinović: Sve više ćemo kažnjavati firme i ugostiteljske objekte koji se neće držati mjera

‘Razlog povećanju broja novozaraženih je nepridržavanje mjera od dijela ljudi. Naša strategija je moguća samo uz striktno držanje mjera i zato Ravnateljstvo, inspekcije civilne zaštite i državnog inspektorata se fokusiraju sve više na pravne osobe. Iako se pokušalo izbjeći sankcioniranje, mi ćemo sve više izricati kazne za sve one koji se ne pridržavaju mjera i odluka Stožera’, kazao je Božinović na sjednici Vlade.

Božinović je rekao i da su se putem Ministarstva turizma i sporta obratili krovnim sportskim organizacijama i nacionalnim sportskim savezima da upute jasne poruke organizatorima sportskih natjecanja ako se želi izbjeći nove odluke stožera o nazočnosti gledatelja na zatvorenim i otvorenim terenima.Obratio se i građanima.’Još jednom upućujem poruku građanima da izbjegnu sve kontakte koji nisu nužni, obiteljska slavlja, privatne proslave. To je najveći izraz zajedništva, solidarnosti i humanizma koje možemo pokazati u ovim vremenima’, kazao je.S obzirom na pogoršanje situacije sa širenjem koronavirusa, Ravnateljstvo civilne zaštite priprema tercijarne izvanbolničke smještajne kapacitete za oboljele.

Za sad su određene lokacije u pet gradova – u Zagrebu je to Arena, u Splitu Spaladium Arena, u Rijeci Dvorana mladosti, a određene su i četiri lokacije u Varaždinu te tri u Osijeku. Ukupni im je kapacitet 2360 kreveta koji se mogu staviti u funkciju u roku 48 sati, rekao je Božinović./tportal/