Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Dubrovački bračni par koji ima troje djece krijumčario 88 migranata: Ženu sam doveo pred gotov čin

migranti 8765 ist


U opterećnom vozilu bio je 71 ilegalac, a ostali su bili nehumano natiskani u bunkeru autobusa

Pomorac J. G. K. (29) i nezaposlena trgovkinja N. G. K. (31) iz Dubrovnika bračni su par s troje djece koji je završio pod lupom tužiteljstva nakon što ih je policija, provodeći akciju Koridor II, uhvatila u krijumčarenju 88 migranata na području Like.

U vidno opterećenom autobusu koji je vozio J. G. K. po D1 kroz mjesto Opalić policija je otkrila sedamdeset i jednog ilegalca, a u bunkeru autobusa bilo je još natiskano u nehumanim i ponižavajućim uvjetima njih 17. Radilo se o državljanima Bangladeša, Pakistana, Afganistana, Maroka i Sirije.

Prema iskazu J. G. K. danom Državnom odvjetništvu, novčani dugovi su se nagomilali proljetos tijekom lockdowna kada je posudio novac za biznis, a kako 30.000 eura duga nije uspijevao vratiti, pristao je za taj iznos prebaciti migrante koji su u RH ušli iz Bosne.
Priznajem to što mi se stavlja na teret. Naime, 12. kolovoza 2020. dogovorio sam prevoženje migranata u Udbini, i to nakon što nisam uspijevao vratiti dug kamatarima. Četiri mjeseca prije toga sam posudio 30.000 eura te mi se šverc učinio kao jedini izlaz za vraćanje duga. Unajmio sam autobus u Dubrovniku 13. kolovoza oko podne te krenuo sa suprugom prema Udbini. Putem sam mobitelom dobivao upute i bilo je dogovoreno da u dva sata poslije ponoći budem na lokaciji. Kasnio sam 20 minuta jer me bilo strah, te sam čak razmišljao i da odustanem. No kroz glavu su mi prošla moja djeca, pa sam ipak autobus zaustavio prema dobivenoj uputi. Otvorio sam vrata i desni bunker.

Ušle su osobe za koje sam znao da su migranti i da su nezakonito ušli u Hrvatsku i koje sam trebao prevesti do Rijeke. Vjerujem da su me angažirali isti ljudi koji su mi posudili novac u Crnoj Gori, a posuđenim novcem sam namjeravao kupiti autobus i baviti se prijevozom turista – branio se J. G. K. naglasivši da je supruzi, neposredno nakon preuzimanja migranata, rekao o čemu se zapravo radi. Da ju je muž doveo pred gotov čin potvrdila je i N. G. K.

  • Suprug mi je rekao da idemo autobusom za Zagreb. Krenuli smo iz Dubrovnika, a shvatila sam što se događa tek kad su osobe počele ulaziti u autobus te se vidjelo da se ne radi o običnim strancima. Uplašila sam se, a tijekom putovanja suprug mi nije ništa puno govorio niti sam ja išta pitala – otkrila je Dubrovčanka.

Policajci granične policije Korenica uočili su oko 2.20 sati 13. kolovoza u mjestu Jošani autobus koji se iz Korenice kreće prema Udbini te da je vidno “potonuo”. Odlučili su autobus zaustaviti davanjem svjetlosnih signala te su u Opaliću otkrili tajnu koju autobus krije – 88 vidno umornih stranaca bez dokumenata. (jutarnji.hr)(foto:ilustracija)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal