Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Kremlj optužio Bidena za širenje mržnje prema Rusiji

joe biden ist

Kremlj je u ponedjeljak priopćio da je ocjena demokratskog kandidata za američkog predsjednika Joea Bidena da je Rusija najveća prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti ne samo pogrešna već također potiče mržnju prema Rusiji.

Objava Kremlja stiže tek nešto više od tjedan dana pred američke izbore 3. studenoga, a u anketama Biden vodi ispred Trumpa.

“Apsolutno se ne slažemo s Bidenovom procjenom. Možemo samo izraziti žaljenje što se na ovakav način širi mržnja prema Ruskoj Federaciji”, kazao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Biden je u nedjelju u emisiji CBS-a “60 minutes” naveo Rusiju kao najozbiljniju globalnu prijetnju SAD-u, dok je Kinu tek nazvao “najvećim konkurentom”.

“Mislim da najveću prijetnju Americi, što se tiče ugrožavanja naše sigurnosti i naših saveza, predstavlja Rusija”, rekao je Biden.

Rusija je također odbacila optužbe američkih obavještajnih službi za pokušaje miješanja u ovogodišnje izbore.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je ranije hvalio Trumpa jer je isticao da želi izgraditi bolje odnose s Moskvom, kazao je da će Rusija surađivati s bilo kojim američkim vođom, no nije propustio reći da se Joe Biden služi “oštrom, proturuskom retorikom”.

Odnosi Moskve i Washingtona potonuli su na razinu iz Hladnog rata nakon što je Rusija 2014. anektirala ukrajinski Krim. Biden je tada obnašao dužnost potpredsjednika u mandatu Baracka Obame.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal