Stigli nalazi inspekcije u KB-u Dubrava: Vlada smijenila Upravno vijeće bolnice

Nakon što je proteklih dana liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom u kojem govori o situaciji u Primarnom respiracijskom intenzivističkom centru podigla veliku prašinu u javnosti, jer su neki navodi govorili da bi mogli biti ugroženi pacijenti i zaposlenici, Ministarstvo zdravstva u tu je ustanovu prije tri dana uputilo zdravstvenu inspekciju čiji je nalaz upravo završen.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je stigao nalaz inspekcije u KB Dubrava:

“Stigao je nalaz inspekcije u KB Dubrava. Nalaz ukazuje na manje propuste koje nisu polučili veće štete, ali je nađena neodgovarajuća razina komuniciranja između uprave bolnice i koodrinatora za bolničko liječenje covid pozitivnih. To je u nalazu inspekcije, sad očekujemo daljnje postupanje”, rekao je i dodao:

“Osobno ne znam što bih mogao, zdravstvena inspekcija je za to zadužena. Kao ministar mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana ako to ne učini Upravno vijeće. Oni će se sastati čim je prije moguće i donijeti pravorijek. Vlada je odlučila da treba smijeniti članove Upravnog vijeća sukladno izvještaju iz Dubrave.”

Zahvalio je što je ukazano na takvu situaciju u KB Dubrava.

“Došlo je do određenog dualnog vodstva bolnice koje je moglo dovesti do disfunkcionalnosti što nam je cilj zaustaviti. Većih propusta nije bilo”, napomenuo je Beroš.

I prije nego što je došao na dužnost upozorili su ga situaciju u ovoj bolnici, da postoje određeni klanovi zbog čega je dosta liječnika i sestara otišlo iz te ustanove. (N1)

Facebook Comments