Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Premijer o prvih 100 dana: Napravili smo najavljeno

Andrej Plenković 498 ist

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu da je Vlada u prvih 100 dana napravila ono što je i najavila, među ostalim, zakon o obnovi nakon potresa te poručio da je okrenuta budućnosti i četvrtom desetljeću hrvatske demokracije.
Na pitanje novinara o prvih sto dana rada Vlade, Andrej Plenković je na Mirogoju gdje je položio vijence u povodu Svih svetih, rekao da su napravili sve što su rekli u svom programu.

Podsjetio je na dosadašnje rezultate, kao što su, istaknuo je, uvjerljiva potpora birača na parlamentarnim izborima, samo 18 dana za formiranje parlamentarne većine, konstituiranje Sabora, donošenje zakona zakona o obnovi Grada Zagreba i dijelova Krapinsko-zagorske i zagrebačke županije od potresa, snažne poruke pomirbe i suživota.

Poručio je da njegova Vlada gleda kako pomiriti sve ono što je ostalo turbulentno u biću hrvatskog naroda što se tiče prošlosti, ali i okrenuti se budućnosti i četvrtom desetljeću hrvatske demokracije.

Naglasio je i da će se boriti protiv radikalizacije te nasilnog ekstremizma pa i terorizma u društvu, što se nažalost dogodilo.

  • To je jedan fenomen s kojim se moramo ozbiljno pozabaviti i gledati kako druga društva i političke kulture reagiraju na slične događaje, rekao je.

Predsjednik Vlade RH istaknuo je i nastavak daljnje beskompromisne borbe protiv korupcije.

Najavio je i da će se održati sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali ne idući tjedan jer za to fizički nemaju prostora. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Skijanje na Bjelolasici u ožujku

OgPortal

Prezentiran Program POS-a u Ogulinu

OG Portal

U šumskom predjelu pronađena jedna mrtva i jedna ozlijeđena muška osoba

OgPortal

Oštre optužbe iz Vukovara, Penava tvrdi: Iza napisa o aferama stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a

OgPortal

Vrhovni sud povećao kaznu Marinu Kameničkom zbog udesa na Ilici, odmah mora u Remetinec!

OgPortal

Prvi valovi stigli do istočne obale Novog Zelanda, evakuacija u tijeku: ‘Ovo će trajati satima‘

OgPortal