Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

BiH: 764 novozaražena koronavirusom, 32 smrtna slučaja

Sarajevo ist

U Bosni i Hercegovini danas su potvrđena 764 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 32 zaražene osobe umrle su u protekla 24 sata, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.
Od jučer je testirano malo više od tisuću i pol uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 438 osoba iz Federacije BiH te kod 323 iz Republike Srpske. Još tri slučaja zaraze su s područja Distrikta Brčko. U Sarajevu su u posljednja 24 sata registrirana 92 novozaražena, u Banjoj Luci njih 126. Za Mostar su objavljeni kumulativni podaci koji se odnose na cijeli vikend i prema njima je u najvećem gradu u Hercegovini u tom razdoblju bilo 226 novih slučajeva zaraze, a umrlo je 10 zaraženih.

Ukupan broj umrlih u BiH od početka epidemije u ožujku sada je 1281, a za proteklih sedam mjeseci zaraza je utvrđena u 53.000 slučajeva. BiH je prošlog tjedna zabilježila rekordne dnevne brojeve novozaraženih, više od 1900, a znatno manji broj slučajeva prijavljenih u ponedjeljak uobičajen je jer se vikendom provodi manje testiranja.

Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj slici, od ovog tjedna u škole se vraćaju učenici u RS-u na zahtjev velikog broja roditelja. Nastava u školama u Federaciji nije se prekidala, uz iznimku u Sarajevu. (hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

VIDEO: Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja kod Saborskog

OgPortal

Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna. I to, naravno, bez javnog natječaja

OgPortal

Širenje kanalizacijske mreže u gradu Ozlju, u tijeku završni radovi na izgradnji kolektora u naselju Lukšići Ozaljski

OgPortal

Asfalt u Ponikvama

OgPortal

Dramatično kod Saborskog! Specijalci izvlačili migrante iz minskog polja, ima ranjenih

OgPortal

HDZ-ova većina odbila zahtjev zastupnica o procesuiranju seksualnog uznemiravanja, oporba oštro reagirala

OgPortal