Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Još se penje broj umrlih u Turskoj, spasioci ne vjeruju da će naći preživjele: Nadamo se čudu…

potres Turska ist


Turska vladina agencija za katastrofe (AFAD) izvijestila je o najmanje 69 poginulih i 940 ozlijeđenih u Turskoj

Spasioci su u nedjelju pretraživali ruševine zgrada na zapadu Turske dok gube nadu da će pronaći preživjele, dan nakon razornog potresa u kojemu je poginulo više od 70 ljudi.

Uz svjetla reflektora i buku bagera spasilačke ekipe raščišćavale su gomile betona i greda u Bayrakliju, u okolici Izmira, dok su ih promatrali zabrinuti stanovnici, izvijestila je novinarka agencije France Pressea.
Neke među njima obuzeo je očaj: pošto su iz ruševina izvukli tijela troje članova jedne obitelji, među kojima i malog djeteta, mladi spasilac se srušio na betonski blok ne mogavši zaustaviti suze, pokazuju snimke objavljene u medijima.
“Situacija je loša”, rekao je za AFP Ethem, stanovnik koji iščekuje vijesti o svoje dvoje djece. “Nadamo se čudu”, rekao je.
Turska vladina agencija za katastrofe (AFAD) izvijestila je o najmanje 69 poginulih i 940 ozlijeđenih u Turskoj u tom potresu koji je u Grčkoj usmrtio dvoje mladih.

Potres, kojega je magnitudu Američki geofizički institut (USGS) procijenio na 7 po Richteru a turske vlasti na 6,6, dogodio se u petak poslijepodne u Egejskome moru, jugozapadno od Izmira, trećeg po veličini grada u Turskoj i blizu grčkog otoka Samosa.
Snaga mu je bila tolika da se osjetio sve do Istanbula i Atene i prouzročio plimni val koji je potopio ulice Seferihisara, turskog grada u blizini epicentra i obalu grčkog otoka Samosa.

Na Samosu, gdje su dvije osobe poginule, stanje je “krajnje teško”, rekle su vlasti u subotu, i pričinjena je velika materijalna šteta. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Skijanje na Bjelolasici u ožujku

OgPortal

Prezentiran Program POS-a u Ogulinu

OG Portal

U šumskom predjelu pronađena jedna mrtva i jedna ozlijeđena muška osoba

OgPortal

Oštre optužbe iz Vukovara, Penava tvrdi: Iza napisa o aferama stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a

OgPortal

Vrhovni sud povećao kaznu Marinu Kameničkom zbog udesa na Ilici, odmah mora u Remetinec!

OgPortal

Prvi valovi stigli do istočne obale Novog Zelanda, evakuacija u tijeku: ‘Ovo će trajati satima‘

OgPortal