Austrija zavijena u crno

Austrijska Vlada proglasila je tri dana žalosti nakon terorističkog napada sinoć u središtu Beča. Na svim javnim zgradama izvjesiti će se zastave na pola koplja. Minuta šutnje bit će danas u podne.Najmanje su pet osobe (dva muškaraca i dvije žene te jedan napadač), poginule su u terorističkom napadu sinoć u središtu Beča. Ozlijeđeno je 17 ljudi, 7 od njih opasno po život. Jedan je napadač ubijen u sukobu s policijom, a najmanje jedan je u bijegu.

Ubijeni terorist, utvrđeno je, na sebi je imao lažni prsluk s eksplozivnom napravom, bio je naoružan AK-47 Kalašnjikovim. Tijekom noći policija je uhitila više ljudi.Austrijski list Krone objavio je video napada i sliku napadača.

– Sada bi trebao biti identificiran glavni osumnjičenik koji je djelo očito najavio na mreži – piše list.Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer je izjavio da je se radi 20-godišnjem mladiću koji je rođen i odrastao u Beču i bio poznat obavještajnim službama. Kako pišu mediji, bio je jedan od 90 austrijskih islamista koji je želio otići boriti se u Siriju.

– Kurtin S. je “albanskih korijena”, no njegovi roditelji su iz Sjeverne Makedonije, napisao je na Twitteru Florian Klenk, urednik tjednika Falter. Policija je bila uvjerena da nije sposoban isplanirati napad u Beču, dodaje Klenk.

– Odlučili smo da će zaštitu u Beču preuzeti oružane snage, tako da policija ima na raspolaganju sve snage za traženje terorista, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz.(hrt)

Facebook Comments