Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Polašek: Još nismo na vrhuncu epidemije

Ozren Polašek ist

Blizu smo brojke od 1000 pozitivnih bolesnika u Zagrebu, tako visoki broj rezultira potrebom za hospitalizacijom. Postojeći kapaciteti se pune brzo, situacija na terenu se komplicira i činjenicom da su i “to samo ljudi” – pobolijevaju i veliki je broj u samoizolaciji. Povećavamo kapacitete, Rokfelerova bolnica će biti narednih dana isto stavljena u skrb covid bolesnika – izjavio je jutros u emisiji U mreži prvog Vjekoslav Jeleč, pročelni zagrebačkog Ureda za zdravstvo.

  • Ono čega se pribojavamo je povećana potreba za kapacitetima, zato je Arena spremna, tamo se obavljaju završne pripreme i ovisno o epidemiološkoj situaciji će biti stavljena u funkciji – rekao je. Današnji broj oboljelih za Zagreb nije izdvojio, rekao je da su brojevi zasigurno i dalje troznamenkasti.
    Ozren Polašek, pročelnik Katedre za javno zdravstvo i voditelj Centra za globalno zdravlje Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu smatra da još nismo na vrhuncu epidemije, neki od pokazatelja to govore – to je najprije pozitivan udio ljudi među onima koji su bili testirani koji je i dalje visok, čak i raste. Kada će se to dogoditi, ne može se reći – izjavio je.

Potvrdio je da mu je teško gledati poljske bolnice objasnivši da mu osobno izazivaju u najmanju ruku nelagodu jer “takva situacija govori da je zdravstveni sustav u situaciji da se ne može vlastitim kapacitetima boriti s problemom i zahtjeva dodatnu pomoć”. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal