Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Obiteljski liječnici protiv odluke o imenovanju KB Dubrava Covid bolnicom

KB_Dubrava_Zagreb

Hrvatska udruga ugovorenih ordinacija (HUUGO) zatražila je od ministra zdravstva Vilija Beroša da promijeni odluku o imenovanju KB Dubrava Covid bolnicom, navodeći kako nije racionalno da se jednoj bolnici stavlja na teret skrb o oboljelima u akutnoj pandemiji.
Iz te udruge su poručili kako potpuno razumiju ogorčenost zaposlenika KB Dubrava nakon što je ta bolnica proglašena Covid bolnicom kojoj se stavlja na teret skrb o oboljelima, umjesto ravnomjerne opterećenosti svih zdravstvenih ustanova i zaposlenika ustanova.

HDPZZ: Beroš ne čuje vapaje doktora i medicinskog osoblja

Nakon proglašenja KB Dubrava Covid bolnicom reagiralo je otvorenim pismom i Hrvatsko društvo za primarnu zdravstvenu zaštitu Hrvatskog liječničkog zbora koje je prozvalo ministra zdravstva Vilija Beroša da ne čuje vapaje doktora i medicinskih sestara koji rade u skafanderima i maskama zbog čega bi se, smatraju cijeli zdravstveni sustav mogao urušiti.

To je društvo uputilo otvoreno pismo ministru potaknuto kako su naveli “prozivkama primarne zdravstvene zaštite i gotovo nevjerojatnom bešćutnosti sustava na požrtvovnost i rizik za život zdravstvenog i pomoćnog osoblja Covid bolnice Dubrava”. Beroša su prozvali da od njega dobivaju odgovore što je poduzeo po pitanjima koja su istaknuli kao ključne probleme iako su neki rješivi čak i u kratkoročnom razdoblju. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

VIDEO: Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja kod Saborskog

OgPortal

Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna. I to, naravno, bez javnog natječaja

OgPortal

Širenje kanalizacijske mreže u gradu Ozlju, u tijeku završni radovi na izgradnji kolektora u naselju Lukšići Ozaljski

OgPortal

Asfalt u Ponikvama

OgPortal

Dramatično kod Saborskog! Specijalci izvlačili migrante iz minskog polja, ima ranjenih

OgPortal

HDZ-ova većina odbila zahtjev zastupnica o procesuiranju seksualnog uznemiravanja, oporba oštro reagirala

OgPortal