Aktualno OG sada Ogulin

Ivan Šego : Molimo zaražene da istinito navedu sve kontakte

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je jučer 58 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega su 19 osoba štićenici, a tri osobe su zaposlenici jednog obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe. Kako doznajemo, riječ je o domu u Plaškom, što nam je potvrdio i Ivan Šego, načelnik Stožera Civilne zaštite općine Plaški.
“Trenutno u općini Plaški, po neslužbenim  informacijama,  ima ukupno 30 aktivnih slučajeva. Najveći broj je, istina,  iz doma za stare  i nemoćne,  ukupno 19 štićenika i tri djelatnika. Stožer aktivno provodi mjere zaštite pučanstva i nastoji da se zaraza ne proširi, te pozivamo  stanovnike općine Plaški na pojačan oprez i pridržavanje propisanih mjera”- kaže Šego.
Njemu je, kao i kod mnogih,  problem što nema pravo uvida u ime i prezime zaražene osobe, iako po neslužbenim informacijama ima saznanja da se i takvi, sumnjivi kontakti, šetaju po Plaškom i okolnim mjestima. Bilo bi puno lakše kad bi imali saznanja o konkretnim osobama, kako bi se svi zajedno mogli zaštiti.
Ujedno i one zaražene moli da istinito navedu stvarne kontakte, a n ne samo dio, što je već primijećeno u nekoliko slučajeva.
“To je vrlo opasno i treba biti strpljiv par dana” – poručuje Ivan Šego.