Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U BiH više od 1900 novozaraženih, umrlo 43 ljudi

sarajevo ist

U Bosni i Hercegovini danas je potvrđeno više od 1.900 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 43 zaražene osobe umrle su u protekla 24 sata i to je najveći broj preminulih u jednom danu od izbijanja epidemije u ožujku.
Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo od jučer je proveden rekordan broj testiranja. Analizirano je više od 5.100 uzoraka, pri čemu je zaraza potvrđena kod 1.262 osobe iz Federacije BiH te kod 622 iz Republike Srpske. Još 38 novozaraženih je iz distrikta Brčko, što daje zbirnu brojku od 1.922 novozaražena.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih zabilježila je Banja Luka, gdje je bilo 150 novih slučajeva, u Mostaru ih je bilo 136, a u Sarajevu 135 u protekla 24 sata. U Sarajevskoj županiji danas je registrirano ukupno 850 novih slučajeva, ali uz pojašnjenje kako je riječ o uzorcima koji su prikupljani u razdoblju od proteklih pet dana. Prema zbirnim podacima iz entiteta te distrikta Brčko, koje je danas objavilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, sadašnja incidencija, odnosno broj zaraženih na 100 tisuća stanovnika u tjednu, je blizu 315. Ta statistika odnosi se na razdoblje od 26. listopada do 1. studenog, dok je tjedan dana prije toga incidenca bila 207.

Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez upozorio je kako prosjek značajno odstupa od stanja u različitim dijelovima zemlje pa je tako incidencija u Sarajevskoj te Hercegovačko-neretvanskoj županiji, gdje se zaraza najbrže širi, veća od 500. (hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Ove godine ćemo, po prvi put, uživati u Ogulinskom festivalu bajke u dva navrata

OG Portal

Sloveniju brine slučaj reinfekcije unatoč cijepljenju

OgPortal

Glavna splitska epidemiologinja: ‘Situacija nije dobra. Ako se ovako nastavi, odgodit ćemo otvaranje kafića‘

OgPortal

Danas je dan ružičastih majica

OgPortal

Među najboljima su na svijetu u cijepljenju, a korona opet bukti. Što se događa?

OgPortal

HDZ predstavio kandidate i uvjeren je u izbornu pobjedu, Mandić: Sve nas vodi ljubav prema Karlovcu

OgPortal