Biden vodi u tri ključne države, večeras će se obratiti javnosti

AMERIČKI izbori su sve bliže raspletu, a u napetoj i tijesnoj utrci demokratski kandidat Joe Biden sve je bliže pobjedi nad aktualnim predsjednikom, republikancem Donaldom Trumpom.

Prema posljednjim rezultatima, Biden je napravio veliki preokret u Georgii i sada ondje vodi pred Trumpom, a nakon toga je preokrenuo i rezultat u Pennsylvaniji. Ako ovako ostane u Pennsylvaniji, Bidenu će to biti dovoljno za pobjedu na američkim izborima, bez obzira na rezultate u svim drugim državama u kojima se još broje glasovi.

U Nevadi, u kojoj Biden vodi i koja mu je sa svojih šest elektorskih glasova dovoljna za pobjedu, rezultate ćemo još čekati.

Biden je sinoć poručio da svi glasovi moraju biti prebrojeni, a Trump je u Bijeloj kući sazvao presicu u kojoj je još jednom iznio optužbe za izbornu krađu a da nije ponudio konkretne dokaze za to i poručio je da ako se broje samo legalni glasovi, on glatko pobjeđuje.

Trenutni ukupni rezultat elektorskih glasova: Biden – 264, Trump – 214 (uključeni su svi elektorski glasovi za koje je AP projicirao pobjedu)
Trenutno stanje u ključnim državama u kojima još traje prebrojavanje (prema podacima AP-a, ažurirano u 19:01):
Georgia – vodi Biden. Joe Biden – 49.4%, Donald Trump – 49.4%. Prebrojeno 99%. Država nosi 16 elektorskih glasova.

Pennsylvania – vodi Biden. Joe Biden – 49.5%, Donald Trump – 49.3%. Prebrojeno 98%. Država nosi 20 elektorskih glasova.

Nevada – vodi Biden. Joe Biden – 49.8%, Donald Trump – 48.1%. Prebrojeno 86%. Država nosi 6 elektorskih glasova.

Sjeverna Karolina – vodi Trump. Donald Trump – 50.1%, Joe Biden – 48.7%. Prebrojeno 94%. Država nosi 15 elektorskih glasova. (index.hr)

Facebook Comments