Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ćorić o poreznoj reformi

novac kune ist

Ovaj krug porezne reforme od 1.1.2021. samo je još jedna pokazatelj kredibiliteta vlade i naših najava u programskoj shemi HDZ-a u smjeru smanjenja poreza na dohodak, ali i drugih poreza, rekao je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a.
Smanjenje poreza na dobit učinit će da najveći dio naših građana to osjeti kroz povećanje svojih primanja s jedne strane, a s druge strane da poduzećima od njihove dobiti ostane više za daljnje investiranje, rekao je ministar i istaknuo da na taj način ostvaruju svoj cilj – povećanje agregatne potražnje i dodatni impuls gospodarskom oporavku u 2021. godini.

Osvrnuvši se na kritike oporbe rekao je da kritike dolaze od onih koji najmanje znaju.

  • U relativnim odnosima rasterećenje će biti veće za one skupine sa nižim primanjima. Ukoliko pričamo o osobama koje imaju iznimno visoke prihode to će značiti i veći apsolutni iznos, međutim kad govorimo o relativnim iznosima u Hrvatskoj imamo sustav indirektne progresije, rekao je ministar Ćorić.

Na pitanje hoće li se sljedeće godine smanjiti stopa PDV-a Ćorić je rekao kako 2021. godina ne daje manevarski prostor za smanjenje stope PDV-a, ali dodao je da se nada da će se naredne godine otvoriti prostor.

Osim kritike porezne reforme, oporba pokreće i opoziv ministra Ćorića, u vezi s projektom Krš – Pađene.

  • Oporba je najavila četiri inicijative. Sve te interpelacije i opozivi bit će neuspješni jer za to nema nikakvih argumenata, rekao je, te dodao da se veseli saborskoj raspravi o interpelaciji zbog vjetroelektrana i njegovog opoziva.

Osvrnuo se i na koronakrizu.

  • Vlada je u posljednjih 7-8 mjeseci učinila sve da zaštiti zdravlje i živote građana i radna mjesta. Učinili smo sve što smo mogli i mislim da smo napravili dobar posao. Kriza nije ni blizu gotova i mi ćemo i dalje činiti sve da zaštitimo živote i zdravlje ljudi, ali i hrvatsku ekonomiju, zaključio je ministar Ćorić. (hrt.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal